Sprekers

SPREKERS

Prof. Dr. S.G.F (Simon) Robben

Radioloog

Simon Robben heeft zijn studie Geneeskunde afgerond in 1982 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij voltooide daar ook zijn opleiding tot radioloog in 1987. Van 1987-2000 werkte hij als kinderradioloog in het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam waar hij in 1999 promoveerde op het proefschrift ‘Ultrasonography of the painful hip in childhood‘. Sinds 2000 is hij werkzaam als kinderradioloog in het Maastricht UMC+.
In 2012 volgde de benoeming tot hoogleraar Medisch Beeldvormend Onderwijs. Zijn subspecialisatie is kinderradiologie met als specifieke interessegebieden abdominale echografie bij kinderen en kindermishandeling. Naast zijn klinisch werk is hij lid van meerdere radiologische verenigingen en kinderradiologische werkgroepen, nationaal en internationaal. Hij geeft regelmatig voordrachten in binnen- en buitenland over kinderradiologische en onderwijskundige onderwerpen.

Tijdens ons symposium houdt Simon twee voordrachten. De eerste gaat over neurologie (echo hersenen en wervelkolom bij neonaten) en de tweede gaat over de urinewegen bij kinderen.

 

Marc Schmitz, MSc.

Oprichter & Trainer SonoSkills

Marc Schmitz is de oprichter van SonoSkills, een internationale organisatie gespecialiseerd op musculoskeletale echografie opleidingen voor zorgprofessionals. Marc houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van nieuwe cursussen, verzorgen van trainingen en spreken op (inter-)nationale congressen.

Daarnaast is hij Hoofd Opleiding van het masterprogramma “Musculoskeletale echografie voor fysiotherapeuten” bij SOMT University, in samenwerking met de Universiteit Leiden, Vrije Universiteit Brussel en Maastricht University. Dit is het de eerste opleiding waar men een mastertitel kan behalen binnen het domein echografie.

Het doel van Marc is het verspreiden van de kennis over echografie onder alle professionals in de gezondheidszorg wereldwijd.

Als hij geen cursussen geeft of nieuwe inhoud ontwikkelt, houdt Marc van reizen en het brouwen van zijn eigen bieren.
Tijdens ons symposium zal zijn voordracht gaan over de voordelen van Dynamische Musculoskeletale echografie

 

Drs. Arno van Lieshout

Orthopedisch chirurg Bergman Clinics

Arno van Lieshout is werkzaam geweest in toonaangevende ziekenhuizen zoals het OLVG te Amsterdam en het Catharina ziekenhuis te Eindhoven. Sinds 2017 is hij gestart als orthopedisch chirurg bij Medinova Kliniek Arnhem, vanaf 2019 onder de naam Bergman Clinics | Bewegen, alwaar hij zich bezighoudt met de schouder en knie.

Juist deze gewrichten vindt hij fascinerend, aangezien de inzichten omtrent afwijkingen hiervan volop in beweging zijn, waardoor hij de patiënten nog beter kan behandelen. Veel patiënten en huisartsen denken nog steeds dat chirurgen klachten van het bewegingsapparaat alleen kunnen verhelpen door een operatie. Niets is minder waar. Door uitgebreide kennis kunnen orthopeden als Arno ook veel patiënten helpen door leef adviezen te geven, brace behandelingen, injecties en gerichte fysiotherapie behandelingen voor te schrijven.

Op ons symposium zal zijn voordracht gaan over de valkuilen met betrekking tot de schouder echografie door de ogen van de orthopeed.

 

Corné van der Duijn Schouten

MBB’er met specialisatie echo en docent, medeoprichter Flexray

Corné heeft in 2001 zijn opleiding tot Radiodiagnostisch laborant afgerond. De echografie heeft binnen het vakgebied altijd zijn interesse gehad en in 2007 heeft hij de post-HBO opleiding hiervoor afgerond.
Met name op de musculoskeletale echografie heeft hij zich gespecialiseerd en voert hierbij ook musculoskeletale injecties uit.
Ook heeft hij een opleiding gevolgd aan de academie Verloskunde in Maastricht voor het uitvoeren van gynaecologische echo’s.

Daarnaast volgde Corné de 1e graads docentenopleiding aan de VU in Amsterdam en in 2014 behaalde hij zijn diploma docent medische beeldvorming. Hij wordt regelmatig als gastdocent gevraagd voor diverse opleidingen en cursussen in binnen- en buitenland.

Corné is mede-oprichter van Flexray en werkt nu dus al bijna 15 jaar als ZZP’er in diverse ziekenhuizen en zorginstellingen.
Tijdens dit symposium gaat zijn voordracht over echografie van de elleboog.

 

Monique Hageman

MBB’er met specialisatie echo en trainer

Monique heeft na haar opleiding tot Radiodiagnostisch laborant jaren gewerkt als coördinator CT en MRI . Gedurende die periode heeft zij  deze twee post-HBO opleidingen afgerond.In 2011 heeft de echografie haar interesse getrokken. Zij heeft de post-HBO abdominale, gynaecologische en MSK echo gevolgd , waarbij MSK haar grootste interesse heeft. Tevens  heeft ze ook training gevolgd om MSK injecties zelfstandig uit te voeren. Na jaren in Rotterdam gewerkt te hebben, is zij sinds 2015 werkzaam als ZZP’er in diverse ziekenhuizen en privéklinieken.Naast haar radiologie werkzaamheden verzorgt zij ook inter- en nationale MSK trainingen bij Sonoskills.Tijdens dit symposium gaat haar voordracht over echografie van de schouder, met name de rotator cuff interval.